WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
        Gyümölcsleves
        Tyúkleves
        Kakasleves
        Kacsaleves
        Pulykaleves
        Gulyásleves
        Hallevesek
        Zöldséglevesek
        Krémleves
        Hagymaleves
        Vadhús leves
       
        test
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Székelygulyás

Hozzávalók: 50 dkg sertéspörkölt (maradékból is jó), 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 80 dkg

savanyú káposzta, 1-2 babérlevél, 3 dl tejföl, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só

A pörkölt levébe belefőzzük a zúzott fokhagymát és a köménymagot.
A

savanyú káposztát - ha nagyon savanyú, átmossuk - egy kevés sós vízben, babérlevéllel puhára pároljuk (ha túl sok levet eresztene, leszűrjük). A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt,

jól összeforraljuk, és a káposztához keverjük, majd kb. még 10 percig rotyogtatjuk.
A babérlevelet kidobjuk, tetejét paprika ill. paradicsomszeletekkel díszítjük. Forrón

tálaljuk.
A recept ajánlója: Sz. Antalné
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.