|
|
|
Székelygulyás
|
Hozzávalók: 50 dkg sertéspörkölt (maradékból is jó), 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 80 dkg
savanyú káposzta, 1-2 babérlevél, 3 dl tejföl, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só
A pörkölt levébe belefőzzük a zúzott fokhagymát és a köménymagot.
A
savanyú káposztát - ha nagyon savanyú, átmossuk - egy kevés sós vízben, babérlevéllel puhára pároljuk (ha túl sok levet eresztene, leszűrjük). A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt,
jól összeforraljuk, és a káposztához keverjük, majd kb. még 10 percig rotyogtatjuk.
A babérlevelet kidobjuk, tetejét paprika ill. paradicsomszeletekkel díszítjük. Forrón
tálaljuk.
|
A recept ajánlója: Sz. Antalné
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|